کنترل پنل Kloxo – قسمت سوم – نصب whmcs

لوگوی whmcsحالا که سرور خود را با کنترل پنل Kloxo آماده ی ارائه ی سرویس کردیم بد نیست تا ترتیبی دهیم تمام فرآیند فروش، صدور صورتحساب، انجام پرداخت ها و پشتیبانی به صورت متمرکز و خودکار انجام شود و برای انجام این کار قطعا بهترین گزینه استفاده از WHMCS است که تقریبا تمام ارائه دهندگان خدمات میزبانی وب در ایران از آن استفاده می کنند. WHMCS تمام کنترل پنل های موجود را از جمله cPanel/whm و DirectAdmin را پشتیبانی می کند. LxAdmin که در نسخه های جدید با نام Kloxo شناخته می شود هم در لیست کنترل پنل های پشتیبانی شده است. برای نصب و راه اندازی WHMCS باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهیم.

۱- تهیه لایسنس نرم افزار

نسخه ی نال شده ی WHMCS را به راحتی می توانید در سایت ها و فروم ها پیدا کنید ولی اکیدا توصیه می شود از آن استفاده نکنید. بنا به دلایل زیر:

الف – از نظر شرعی و اخلاقی درست نیست.

ب – نسخه های نال شده از نظر امنیتی قابل اطمینان نیستند.

ج – نسخه های نال شده قابلیت به روز رسانی ندارند.

د – اکثر دیتا سنتر ها نسبت به استفاده از نرم افزار های بدون لایسنس واکنش نشان داده و طبیعتا در صورت استفاده سرور شما بسته خواهد شد.

برای تهیه ی لایسنس نرم افزار هم می توانید به سایت یکی از نمایندگان فروش WHMCS مراجعه کنید و من Persian WHMCS را پیشنهاد می کنم چون علاوه بر فروش لایسنس WHMCS خدمات دیگری را نیز در اختیار شما می گذارد که  بعضی آر آن ها در زیر لیست شده:

الف – فروش ماژول های اضافی WHMCS نشیر ماژول های پرداخت آنلاین، فارسی ساز، شمسی سازی تاریخ و …

ب- فروش ماژول های reseller برای ثبت دامنه های .ir

ج- اعطای subreseller برای فروش دامنه ی .ir به صورت رایگان برای مشتریان لایسنس ویژه

۲- آپلود و unzip کردن بسته ی WHMCS روی سرور و در فولدر دلخواه مثلا: domain.com/clients

۳- تنظیمات قبل از نصب

الف – فایل configuration.php.new را در روت WHMCS پیدا کرده و به configuration.php تغییر نام می دهیم.

ب – تنظیمات دسترسی (chmod) فایل configuration.php را به حالت ۷۷۷ در می آوریم.

ج – به آدرس نصب کننده ی برنامه می رویم: http://doamin.com/clients/install/install.php

۴- کارهای بعد از نصبCron Task برای صدور و ارسال صورتحساب

نصب نرم افزار با چند قدم ساده انجام می شود و بعد از آن لازم است کار های زیر را انجام دهیم.

الف – فولدر install از روت برنامه

ب – اضافه کردن cronjob مربوط به صدور و ارسال صورتحساب

برای این کار به کنترل پنل خود وارد شده و از قسمت Cron Scheduled Task وارد Add Simple می شویم. پنجره ی جدیدی شبیه تصویر روبرو باز با خواهد شد. تنظیمات را به شکل زیر وارد می کنیم:

Period: Every Day
If Every Day The Hour: 0
Command: php -q /home/xeid/reseller.omidr.ir/admin/cron.php

۵- نصب فایل زبان

ماژول های فارسیی سازی WHMCS باقیمت ۴۰هزار تومان به فروش می رسند که هم محیط مدیریت و هم صفحه ی سفارش را برای شما فارسی می کنند، با این وجود اگر تمایل به پرداخت این مبلغ ندارید می توانید فایل فارسی سازی محیط سفارش را از این قسمت دانلود کرده و در فولدر domain.com/clients/lang آپلود کنید.

۶- نصب ماژول های پرداخت آنلاین

ماژول های پرداخت آنلاین و همچنین ماژول ثبت فیش بانکی را می توانید تهیه و نصب کنید. حتی بعضی ارائه کنندگان این ماژول ها آن ها را به طور رایگان برای شما نصب می کنند. ولی ماژول های پرداخت آنلاین دو اشکال عمده دارند. اول اینکه تنها داشتن ماژول کافی نیست و برای استفاده از آن شما باید Merchant ID داشته باشید و برای داشتن Merchant ID باید نزد بانک یک حساب داشته باشید و بعد به شعبه ی افتتاح کننده ی حساب مراجعه کنید و بعد از طی مراحل اداری و قانونی می توانید از امکانات پرداخت آنلاین استفاده کنید. اشکال دوم هم بهای مازول هاست که خصوصا برای آن هایی تازه دارند کار خود را شروع می کنند ممکن است اندکی گران باشد.

راه حل پیشنهادی من استفاده از زرین پال است. با ثبت نام در زرین پال می توانید یک حساب در این سیستم داشته باشید. روش کار به این صورت است که مشتری شما مبلغ را با کارت خود به حساب شرکت زرین پال واریز می کند و زرین پال پس از کسر ۲.۵ درصد کارمزد، باقیمانده را به حساب بانکی شما واریز می کند. برای استفاده از زرین پال در WHMCS هم می توانید ماژول پرداخت آنلاین توسط زرین پال را به صورت رایگان دانلود کرده و روی WHMCS خود نصب کنبد.

۷- برخی تنظیمات اولیه

برای اعمال برخی تنظیمات اولیه ابندا به آدرس domain.com/clients/admin رفته و با استفاده از username و password o خود وارد WHMCS می شویم.

الف – برای فعال کردن ماژول های پرداخت آنلاین از منوی Setup گزینه ی Payment Gateways را انتخاب کرده و بعد از باز شده صفحه ی مربوطه ااز لیست کشویی موجود درگاه پرداخت مورد نظر را انخاب کرده و روی Activate کلیک می کنیم.

برای استفاده از زرین پال بعد از فعال کردن درگاه مربوطه با کادر تنظیماتی مشابه شکل زیر مواجه خواهیم شد.

زرین پال برای WHMCSShow on order Form: مربوط به نمایش یا عدم نمایش این امکان پرداخت در فرم سفارش است.

Display Name: عنوان گزینه ی پرداخت توسط زرین پال در فرم های سفارش را نشان می دهد.

Merchant Id: کد حساب شما در زرن پال است که بعد از ثبت نام در زرین پال می توانید آن را مشاهد کنید.

Currencies: مربوط به واحد پول انتخابی شما برای استفاده توسط ماژول است. این واحد پول را قبلا باید در قسمت تنظیمات مربوطه ایجاد کرده باشید.

افزودن کارمزد به قیمت ها: ۲.۵ درصد کارمزد را به قیمت محصول اضافه کرده و از مشتری دریافت می کند به این ترتیب مبلغی که شما بعد از کسر کامزد از زرین پال دریافت می کنید دقیقا برابر قیمت اصلی محصول است.

Convert to fot Processing: واحد پولی مه تمام مبالغ قبل از ارسال به زرین پال به آن تبدیل می شوند را تعیین می کند. طبیعی است این واحد پول باید برای زرین پال قابل فهم باشد.

ب- از قسمت Currencies در منوی Setup می توانید واحد پول مورد نظر را ایجاد و یا واحد های پول موجود را ویرایش کنید.

ج – برای اضافه کردن سرور یا سرور های خود از منوی Setup وارد قسمت Servers شده و در آن جا روی گزینه ی Add Server کلیک کرده و مشخصات سرور خود را وارد می کنیم. برای وارد کردن سروری که از Kloxo استفاده می کند باید أدرس IP آن را به درستی در قسمت مربوطه وارد کنیم و در قسمت Server Details مشخصات سرور را وارد کینم.

اضافه کردن سرور در Kloxoاز قسمت Type گزینه ی LxAdmin را انتخا کرده و Username و Password خود را وارد می کنیم. اکنون WHMCS به صورت اتوماتیک می تواند به حساب ما در Kloxo وارد شده و مشخصات بسته های میزبانی را از آن جا دریافت کند. همچنین می تواند بعد از این که مشتریان مبلغ صورتحساب خود را پرداخت کردند به صورت خودکار برای آن ها در Kloxo اکانت درست کند و به عبارت دیگر کلیه ی مراحل فروش به صورت خودکار انجام خواهد شد.

د – برای اضافه کردن بسته های میزبانی به قسمت فروش باید از منوی setup وارد Product/Services شویم و مراحل زیر را طی کنیم:

  • ایجاد یک گروه که بناست محصولات خود را تخت نام آن گروه زبقه بندی کنیم. برای این کار روی Create New Group کلیک می کنیم.
  • بعد روی Create New Product کلیک کرده و در کادر مربوطه بعد از انتخاب نوع، گروه و نام دلخواه برای محصول روی Continue کلیک می کنیم.
  • اکنون پنجره ی تنظیمات محصول باز شده و ما باید وارد قمست Module Settings شویم.WHMCS Module Settingsدر کادر باز شده از لیست کشویی LxAdmin را انتخاب می کنیم. حالا کادر دیگری در پایین کادر قبلی باز می شود.

    مشخصات سروردر کادر جدید Get the available choices from server را تیک زده و در قسمت Server to load choices from سرور مورد نظر خود را انتخاب می کنیم. حالا با زدن Save changes کادر بالا به روز رسانی شده و به شکل تصویر زیر  در می آید که در آن می توانیم تنظیمات را همانگونه که از Kloxo استخراج شده اند دریافت در کادر های مربوطه ببینیم و گزینه ی مورد نظر خود را انتخاب کنیم.

    قدم نهایی

  • بعد از این مرحله می توانیم سایر تنظیمات را به دلخواه خود وارد کنیم و حالا بسته ی میزبانی ما با شرایط خاص فروشی که ما برایش تعریف کردیم در صفحه ی سفارشات ما دیده خواهد شد.

3 پاسخ به “کنترل پنل Kloxo – قسمت سوم – نصب whmcs”

  1. محسن گفت:

    ممنون از شما
    بسیار کارامد بود
    خسته نباشید

  2. بهروز گفت:

    با سلام
    این پست شما گرچه قدیمیه ولی خوب بود بجز چند نقطه که متوجه نشدم
    من هاست نمیفروشم برای برخی مشتریام که سایت میسازم استفاده میکنم برای همین از کلوکسو استفاده میکنم ولی یک مشکل دارم اونم اینه
    A connection error occurred. Please try again later.
    بعد از ورود این خطا رو میده
    با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.