ابزار رسم شماتیک و شبیه سازی مدار

غیر ممکن است که یک مهندس برق یا دانشجوی یکی از گرایش های مهندسی برق باشید و نیاز مداوم به ابزار رسم شماتیک مدارهای الکتریکی و الکترونیکی نداشته باشید. البته بسیاری مواقع بعد از رسم شماتیک نوبیت به تحلیل و شبیه سازی مدار هم خواهد رسید.

حتما روی رایانه ی خودتان چند نرم افزار مختلف شماتیک و شبیه سازی هم دارید و البته در اکثر موارد هم این نرم افزارها نسخه های کرک شده هستند که شاید خودتان هم خیلی تمایل به استفاده از آن نداشته باشید.

پیشنهاد امروز «روزهای خط خطی» به شما استفاده از ابزار آنلاین شماتیک و شبیه سازی مدار است که اولا رایگان است و شما می توانید بدون زیر پا گذاشتن حقوق مولف و بدون هیچ هزینه ای از آن استفاده کنید. به علاوه این ابزارهای آنلاین فضایی روی رایانه ی شما اشغال نمی کنند و همیشه هم در دسترس شما قرار دارند. و البته استفاده از آن ها بسیار راحت و بدون دردسر بوده و نیاز به آموزش هم ندارد.

DrawSch

محیط DrawSch ساده و کاربرپسند بوده و کتابخانه ی آن دارای لیست جامعی از همه ی قطعات الکتریکی و الکترونیکی پایه است. برای استفاده از این ابزار نیازی به ثبت نام نیست ولی در صورت ثبت نام می توانید کتابخانه ی شخصی قطعات هم داشته باشید و شماتیک هایی را که رسم می کنید ذخیره و بعدا در پروژه های بعدی مورد استفاده قرار دهید. خروجی این ابزار برای چاپ مناسب بوده و می توانید از آن برای رسم شماتیک های مقالات خود استفاده کنید.

SchemeIt

ابزار SchemeIt کمابیش همه ی ویژگی های DrawSch را دارا می باشد. کتابخانه ی SchemeIt علاوه بر عناصر پایه شامل مواردی نظیر ادوات اپتوالکترونیک، موتورها، ترانسفورماتورها، پورت ها، قطعات دیجیتال و امثال آن ها هم می شود و به این ترتیب امکان رسم شماتیک هر نوع مداری را برای طراح فراهم می کند. همچنین به دلیل داشتن شکل ظاهری استاندارد خروجی این ابزار برای استفاده در متن مقالات هم مناسب می باشد. برای استفاده از ShemeIt هم نیازی به ثبت نام نیست ولی اگر بخواهید شماتیک های رسم شده را ذخیره کنید باید حتما در سایت Digikey حساب کاربری داشته باشید.

CircuitLab

ابزار آنلاین CircuitLab نسبت به دو نمونه ی قبلی در قسمت رسم شماتیک ضعیف تر است و کتابخانه ی آن تنها شامل عناصر پایه می شود. اما این همه ی قضیه نیست و CicuitLab برگ برنده ای هم دارد و آن قابلیت شبیه سازی آنلاین است. بعد از رشم شماتیک شما نی توانید مدار رسم شده را در مدت زمان کوتاهی شبیه سازی هم بکنید.

استفاده از امکان رسم شماتیک و شبیه سازی در این ابزار بسیار ساده و راحت می باشد و در قسمت شبیه سازی شما به تحلیل DC مدار، جاروب DC، تحلیل حوزه ی زمان و تحلیل حوزه ی فرکامی دسترسی دارید. همچنین برای ترانزیستورها نیز می توانید از مدل های ترانزیستورهای موجود در بازار استفاده کنید یا پارامترهای مدل ترانزیستور را به صورت دستی به ابزار شبیه سازی بدهید.

4 پاسخ به “ابزار رسم شماتیک و شبیه سازی مدار”

  1. رحیم رحمانی گفت:

    درود
    من احتیاج به فایل مدل ۹۰nm برای hspice در فرکانس ۲.۵ گیگاهرتز که نویز کمی داشته باشد دارم .اگر فایل ۹۰nm دارید لطف میکنید برای من میل کنید.اگه چند تا بفرستید که بیشتر ممنون میشم.
    سپاس فراوان

  2. saeed گفت:

    سلام

    آقا رحیم هنوز ۹۰ نانو رو میخوای؟

  3. نسیم گفت:

    با سلام و خسته نباشید
    من فایل تکنولوژی ۹۰ نانو یا ۶۵ نانو متر رو برای hspice نیاز دارم.ممنون میشم اگه کسی داره در اختیار من هم قرار بده

    با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.