شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بخواهید حجم قابل توجهی از اطلاعات را بین دو سرور جابجا کنید. مثلا اگر شما صاحب یک وب سایت باشید و بخواهید وب سایت خودتان را به سرور جدید منتقل کنید، طبیعتا با این حالت مواجه خواهید شد. نخستین راهی که به ذهن هر کس می رسد تهیه ی نسخه ی پشتیبان از اطلاعات سایت و انتقال آن روی سرور جدید است. این روش که البته روش خوبی هم نیست شامل مراحل زیر می شود:
۱- تهیه ی بک آپ از اطلاعات (فرض کنیم ۱۰۰مگابایت حجم داشته باشد.)
۲- دانلود فایل بک آپ (با اینترنت ۱۲۸kbps و با فرض اینکه مشکل خاصی پیش نیاید حداقل ۱۰۷ دقیقه طول خواهد کشید.)
۳- آپلود فایل روی سرور جدید که آن هم حداقل ۱۰۷ دقیقه زمان نیاز دارد.
و همه ی این ها در شرایطی است که فایل ۱۰۰مگابایتی باشد و بدیهی است هر چه حجم فایل بیشتر شود زمان بیشتری خواهد گرفت و امکان قطع شدن اینترنت و یا برق در حین انتقال نیز متناسب با آن افزایش می یابد.
راه حل مناسب تر اما استفاده از FTP است.FTP شکل کوتاه شده ی عبارت File Transfer Protocol است که به کاربران اینترنت اجازه می دهد فایل ها را با سرعت بیشتری بین دو کامپیوتر(سرور و مشتری یا دو سرور) جا به جا کنند.
برای انتقال فایل ها بین دو سرور کافیست از یک سرویس دهنده ی FTP استفاده کنیم که دارای قابلیت کپی کردن فایل روی سرور دیگر نیز می باشد. مراحل کار هم بسیار ساده است.
یکی از سرویس دهنده های FTP آنلاین net2ftp است که یک نسخه از آن روی سرور روزهای خط خطی نصب شده و برای استفاده ی عموم در دسترس قرار گرفته است. برای استفاده از این سرویس دهنده می توانید به آدرس http://webftp.omidr.ir/ مراجعه کنید. مراحل کار هم به صورت مصور در ادامه آمده است.
امکانات این سرویس دهنده به شرح زیر است:
۱- امکان آپلود فایل تا حجم ۵۰ مگابایت
۲- امکان دانلود فایل
۳- امکان فشرده سازی و بازگردانی اطلاعات به صورت آنلاین
۴- امکان آپلود و extract کردن همزمان فایل ها
۵- امکان انتقال بین دو سرور
و امکانات دیگر که می توانید با مراجعه به لینک این سرویس دهنده آن ها را مشاهده کنید.
و اما مراحل انتقال فایل بین سرور ها هم به صورت زیر است.
الف) ورود به سرور اول از طریق اکانت ftp
در قسمت FTP Server آدرس IP سرور مبدا و یا آدرس آن را وارد می کنیم.
username و password هم مربوط به اکانت FTP روی سرور مبدا است.
سایر قسمت ها هم نیاز به تغییر ندارند.
ب) انتخاب فایل یا فایل های
فایل ها و فولدر های دلخواه را اتخاب کرده و بعد روی کلید copy کلیک می کنیم.
در صورتی که تعداد فایل ها زیاد باشد بهتر است اول فایل ها را فشرده کنیم و بعد آن ها انتقال دهیم. از آنجا که FTP برای هر انتقال نیاز دارد یک بار در هر سرور دستورات مشخصی را اجرا کند با این کار تعداد درخواست های FTP را کاهش می دهیم و طبیعتا این کار باعث انتقال سریغتر فایل بین دو سرور خواهد شد. بعد از اتمام انتقال هم می توانیم فایل فشرده را extract کنیم تا در سرور مقصد دقیقا همان فایل های سرور مبدا را داشته باشیم.
ج) وارد کردن اطلاعات سرور مقصد
بعد از کلیک کردن روی COPY پنجره ی جدیدی باز خواهد شد که مقصد فایل ها را از ما می پرسد. اگر اطلاعات مربوط به سرور مقصد را وارد نکنیم اطلاعات بین فولدرهای سرور مبدا جا به جا خواهد شد. ولی چون ما می خواهیم اطلاعات را به سرور دیگری انتقال دهیم باید اطلاعات مربوط به اکانت FTP سرور مقصد را در کادر مربوطه وارد کنیم و سپس اطلاعات فرم را تایید کنیم.
پس از طی زمانی اندک اطلاعات به سرور مقصد منتقل می شود. اکنون اگر از سرور مبدا خارج شده و وارد سرور مقصد شویم می توانیم فایل های منتقل شده را مشاهده کنیم و در صورت لزوم فایل های فشرده را extract کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید